Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

otec Fouras

27. 2. 2011 18:11
státní vs. soukromý sektor

Lékařům by prospělo, kdyby půl roku dělali v soukromém sektoru. hned by je přešly roupy se stávkováním. Státní aparát je předražený, to se všeobecně ví. Na úřadech je zbytečně moc lidí, lékařů je zde víc než v roce 2000 a přitom počet obyvatel klesá. Ano, čím víc bude lékařů, tím menší mzdy budou mít, to je snad logické. Nechme si jen ty nejschopnější a schopné. Ušetří se. A tím míním i státní úředníky, které v pátek po obědě na úřadě neuvidíte. Když jdu v pátek po půlnoci domů, tak celou cestu nenarazím ani na jednoho policistu. Kde jsou? Že bych jich taky bylo málo a nebo je jim jen zima? :-/

0 0
možnosti

jsoud

27. 2. 2011 0:06
Autor by mohl úspěšně psát do Rudého práva.

Proč se odborově sdružovat, když strana a vláda (Nečas a ODS) přece nejlépe vědí, jaké platy přísluší za výkon lékařské praxe v nemocnicích. Nepotřebujeme žádné odbory. To je přece výmysl komunistů. Obory jsou dobré pouze k organizování rekreace svých členů. Husák by byl na výsost spokojený s názory autora jeho přitakávačů.

0 0
možnosti

atrapa

22. 2. 2011 18:02
komu o peníze nejde ??

Autor klade řečnickou otázku : kdo nemá málo ? Málo peněz asi nemá o VŠ studium usilující mladá spolupracovnice ministra školství; o jejích příjmech se psalo, o příjmech jistě přemnoha podobných dalších odborníků a vzdělanců se mlčí. Je zajímavé, jak málo to veřejnosti vadí. A je zvláštní, že jistá část veřejnosti stále čeká, že lékaři budou poskytovat pacientům služby zadarmo a s úsměvem - Vás asi také taxikář lidumil zdarma nesveze a zámečník Vám za otevření bytu bez mrknutí oka naúčtuje 600 kč.

Pokud jde o mizerně placené střední zdravotníky, zvyšování  mezd sester s odporem  odmítla emeritní ministryně zdravotnictví; svůj plat  ředitelky nemocnice raději nezveřejnila,  je s  ním patrně spokojena.

MUDr. Engel a spol. si zasluhují úctu a obdiv.R^

0 0
možnosti

Bellis

23. 2. 2011 13:07
Re: komu o peníze nejde ??

.. asi by jste potřeboval odoperovat zdravou ledvinu místo nemocné, nebo zašít nějaký lékařský nástroj při operaci do břicha což.... ;-D

0 0
možnosti

lenka-sexynka

22. 2. 2011 12:25
dekujem, odejdet

PS http://www.dekujeme-odejdete.cz a trada

tesim se na pana Engela a jeho uplatneni v zahranici

at nam demonstruje to co tady predkladal

0 0
možnosti

lenka-sexynka

22. 2. 2011 12:24
prispevky v diskusi me desi

opravdu nechapu ze selide mohou tak absolusticky stavet za svuj nazor a ve stylu diskustujicich na novinky.cz vse hazet na modre nebo oranzove. to je tak ubohe.

nic neni cerne nebo bile. lekari mozna maji malo OK. ale kdo ne? to ted vsichni budeme stavkovat? a kdyby stavkovat ale dame podobne vyhrozujici akce.

Nekdo tady psal ze se tesi az tohle udelaji vsichni, ze to je ta prava ukazka pospolnosti

Hm ja se netesim az popelari prestanou vyvazet odpadky protoze maji malo. a pane dokore jestli vy mate cca 40, 50k vite kolik ma popelar? Anebo budete sve odpadky vozit svym novym vozem Audi na skladku? A kde si koupite rohliky? Pekari i prodavaci kramy zavrou ponevadz chcou vice penez a zivnostnik provozujici pekarnu chce platit mensi dane!

Nevadi mi ze lekari se vzburili PROI SYSTEMU jak rikaji na FB ve skupine dekujeme, odchazime - TZV PRO NASE DOBRO aby poukazali na spatny SYSTEM? Proc ale citim pachut teto akce jak ovyderacske a ze skoncilo jen u penez a to velmi nechutnym zpusobem

0 0
možnosti

StOla

23. 2. 2011 15:01
Re: prispevky v diskusi me desi

Prominte, ale prave to, ze srovnavate lekare s popelarem, poukazuje na opravneny  protest lekaru - lidi vzdelanych a cely  zivot pracujicich na zvyseni sve kvalifikaci a vzdelanosti.  Proc ve skolach  nektery  zak  dostava  jednicky a druhy  ctyrky a petky? Proto ze jeden maka a druhy se flaka.  Z jednoho  vyroste lekar, z druheho mozna  popelar. To je vporadku. Tak, jako vporadku je, ze jeden bude mit vyssi odmenu  a druhy  nizsi. Tak to je ve vsech  civilizovanych  zemich. V Cesku  bohuzel ne.

No a nakonec chybejiciho popelare nahradi  kde kdo. Chybejiciho lekare sotva.

Prave proto  ta akce vyzyva takoy  ohlas. Kazdemu je totiz jasne, ze bez lekaru  by to mel tezke.

0 0
možnosti

Klamilil

22. 2. 2011 11:57
Jen pro pořádek

Ústava ČR a Listina základních práv a svobod každému zaručují právo na práci a nárok na přiměřenou odměnu - plat za vykonanou práci. Jenom nesoucný mluvka může prezentovat svoji neznalost tím, že hanlivě hovoří o snaze lékařů napravit křivdu v rozporu s výše citovanými listinami. Platy lékařů byly a jsou hluboce nedoceněné. Na jinou formu jednání žádná vláda roky nikoho neslyšela. Snad zamýšlená reforma zdravotnictví povede ke snížení platů státním manažerům, pojišťovnám,ředitelům a všem těm, kteří pracují tzv. terciální sféře- nepodílí se přímo na kurativě.Ti jen na zdravotnících parazitují.Omlouvám se čestným a charakterním ředitelům,kterých se to netýká.Klaním se před čestnými a charakterními lékaři v naší zemi. Máte podporu většiny rozumných lidí. Přeji si, aby nesoucní mluvkové včetně nesoucných a bezcharakterních novinářů poznali zdravotní péči v jiné zemi- i např.v Africe, nejlépe na vlastní kůži a pak hovořili a pak hovořili o lékařích.

0 0
možnosti

pavel-m

22. 2. 2011 12:13
Re: Jen pro pořádek

"Na jinou formu jednání žádná vláda roky nikoho neslyšela." -- Již někdy od listopadu prosince tvrdil pan ministr Heger že hodlá splnit požadavky lékařů o rok později než požadují - zároveň s chystanou reformou zdravotnictví která se má rozběhnout v roce 2012. Organizátorům akce DO to ale nestačilo, chtěli peníze hned a tak to dospělo do nynějšího stavu. Proč to musely odpory tak hrotit?

" Platy lékařů byly a jsou hluboce nedoceněné." -- průměrný plat 50.000 včetně řesčasů mi nepřijde "hluboce nedoceněné" ohodnocení jejich práce. Ano, souhlasím že zachraňují životy a měli by mít víc, ale _hluboce_ nedocenění rozhodně nejsou. Medián platů v ČR je kolem 18 tisíc Kč, lékaři mají zhruba třikrát tolik.

0 0
možnosti

Xman1

22. 2. 2011 11:47
Lekari vyhrali!

aha, dalsi nestastny pravicove smyslejici clobrda, ktery neni schopen uznat porazku. Lekari vyhrali na cele care!  Chteli vyssi plat a udelali pro to maximum. A take ho dostanou. A diky jejich prikladu muzeme v brzke dobe ocekavat mnoho podobnych akci.

Chapu obavy pravicove smyslejicich spoluobcanu, kteri si odjakziva mysli, ze vsechny penize patri jen a jen jim, ale ja se na tyto akce tesim. Je to ukazka odhodlani, sily a jednoty, vlastnosti ktere pravicove smyslejicim lidem zcela schazi a nahani jim hruzu.

Jako levicove smyslejici clovek budu vzdy stat na strane tech slabsich a utlacovanych proti zlodejum a tyranum s modrymi ptaky ;-D

0 0
možnosti

Já král 1

22. 2. 2011 11:49
Re: Lekari vyhrali!

Pro tebe by byla tragédie, kdyby odešli všichni psychiatři. Ty nejméně jednoho potřebuješ.

0 0
možnosti

Nikola Tesla

22. 2. 2011 10:43
konečně jeden příspěvek...

s nadhledem...opravdu tady není ani vítězů, ani poražených a časem uvidíte, jak se ta "dohoda" změní a doktoři budou mít plat menší...nebudou totiž dostávat příplatky za směny a to dělalo z jejich platu velkou část...a zdravotní pojišťovny si dál budou mastit kapsu a nás v budoucnu čeká zvýšení odvodů na zdravotnictví - zdůvodnění bude vyšší platy doktorů....Rv

0 0
možnosti

Kylchap

22. 2. 2011 10:20
Pane mlamodyji

prokázal jse pozoruhodnou neznalost problematiky. Čím méně se o něčem ví, tím lépe se o tom hovoří!

0 0
možnosti

Muzzlinka

22. 2. 2011 11:02
Re: Pane mlamodyji

Škoda, že ani doktoři ani veřejnost neřeší, kdo že jsou Ti kmotři ve zdravotnictví! Oni totiž v nemocnicích nekradou politici ani úředníci ministerstva zdravotnictví, dokonce ani krajské samosprávy. Odpovědní jsou ředitelé nemocnic, primáři klinik, přednostové oddělení a nebo zdravotní radové. VŠICHNI jsou to lékaři. V nemocnicích si z veřejných prostředků na zdravotní péči udělali svou dojnou krávu lékaři! Ti, kteří potom brečí, že jim nezbývá na platy... Rv

0 0
možnosti

MAXIMUS PERMAGNUS

22. 2. 2011 9:15
hmmm

pozoruhodně bezcenný příspěvek - zřejmě nějaký koncept na přijímací pohovor do ODS,nebo nějaká seminárka na praktika z etiky na plzeňských právech ...

0 0
možnosti

pavel-m

22. 2. 2011 12:18
Re: hmmm

Bezcnný? To že jej neumíte vy pochopit neznamená že je bezcenný.

Urážet umíte. Umíte také napsat proč je bezcenný? Třeba jen názor že akce DO zkončila remízou je bezcenný názor? Proč? Zkuste podat nějaký argument a jen neplivat proti autorovi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.