Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gmur

30. 3. 2011 17:41
vam to plutonium

v mori a v okoli elektrarna jako nevadi?

0 0
možnosti

pavel 99

30. 3. 2011 17:50
Re: vam to plutonium

nepletete si plutonium s jodem?:-/

0 0
možnosti

tymak

30. 3. 2011 16:04
...

Nepřijde vám mírně schizofrení, že ve Fukušimě je ozářeno pár zaměstnanců, kteří s vhodnou léčbou nejspíš zůstanou bez trvalejších následků a hned všichni ekoteroristi šílí, že je třeba zavřít všechny jaderné elektrárny, ale když při nehodě v uhelném dolu zemře 30 horníků, nechává je to ledově klidnými?

0 0
možnosti

pavel 99

30. 3. 2011 16:12
Re: ...

přitom v Japonsku současně zemřely další desítky tisíc lidí - což je nezajímá.:-/

0 0
možnosti

Cynyc_

30. 3. 2011 13:21
Environmentalismus není omylem

o nic víc, než kterákoli jiná demokratická politická ideologie. Příklady selhání ideologického přístupu můžeme najít všude - sami jich z posledních dvaceti let máme spoustu u volnotržního fundamentalismu, což je takřka protiklad environmentalismu.

0 0
možnosti

nocni mura pravdolasky

30. 3. 2011 13:51
Re: Environmentalismus není omylem

a jak moc jsou Zeleni demokraticti, kdyz prosazuji rasismus, diskriminaci a treba islamizaci, ve kterem je veskere svinstvo?

co maji spolecneho s demokracii, kdyz lobuji k nasi ztrate a nici planetu?

0 0
možnosti

slušný pravičák

30. 3. 2011 13:05
Hmm mladíku

hlásáte co rudé právo před čtvrt stoletím;-D;-D to si říkáte pravičák8-o?

0 0
možnosti

nocni mura pravdolasky

30. 3. 2011 11:49
uz jenom absurdni vyraz "obnovitelne zdroje" je nesmysl

NIc takoveho neexistuje a treba momentalni vyroba solarnich panelu spotrebuje vice energie, nez naknec vyrobi.K tomu je nutne pripocitat pozdejsi likvidaci takoveho panelu a jeho vliv na zivotni prostredi.

Neco podobneho je nesmysl s repkou do benzinu, kdy vyroba takoveho stoji vice energie nez vyroba puvodniho.Navic tento benzin obsahuje 4x vetsi mnozstvi CO s tim, ze jeste nici motory..zvysuje cenu potravin ve svete...narusuje prirozenou rovnovahu v prirode - otravena zvirata, ohrozeni vcelstva..

0 0
možnosti

pavel.61.

30. 3. 2011 12:12
Re: uz jenom absurdni vyraz "obnovitelne zdroje" je nesmysl

R^, "ekologové" již vědu a lidskou zkušenost nahradili frázemi a prázdnými nepodloženými poučkami. Navíc zblbli (podvedli) veřejnost, s tím, že jedině oni mají ten patent na rozum a ví co ŽP chce. Kdyby šlo jen o naše peníze nebo ŽP, tak to vem čert  ale jde i životy lidí ve 3. světě. Půl milionu dětí kvuli nim ročně oslepne a několik milionu zbytečne umře pomalou smrtí. Kdo zastaví tyto zločiny proti lidskosti?

0 0
možnosti

syn.temp

30. 3. 2011 11:43
Nepřehánět

Nene, nepřehánějme to zase na druhou stranu, každý extrém je špatný. Alternativní zdroje nejsou nesmysl, jsou pravda dražší a na svůj plný potenciál si ještě počkají, ale je dobře se jim též věnovat. Jenom je portřeba to dělat s rozumem, a nehnat to nasilu.

A s tím vypínáním, udělejme si faktické pořadí škodlivosti a začněme fakt jako první vypínat ty uhelné elektrárny, pak někde dál v pořadí na ropné produkty a až potom pojdmě zastavovat funkční JE, ok? U stavby nových je to zase trochu jinak, ale je fakt že nové jaderky jsou na tom s technologickými parametry (třeba životnost, což zásadně ovlivňuje ekonomii provozu) i bezpečností zase někde dál...

Prostě není to jednoduché, myslet se musí, a furt! Zjednodušení jsou nepřesná a obvykle moc nefungují :(

0 0
možnosti

pavel.61.

30. 3. 2011 12:02
Re: Nepřehánět

to by jste mi mohl vysvětlit proč se musí vykupovat zelená elektrika

z větráků 2,5x dráž a ze slunečníků 12x dráž, když je "palivo" zadarmo?

Není to náhodou tím, že abych ušetřil tunu uhlí musím 2,5tuny resp. 12tun spálit?   A zadruhé, nebylo by ty prostředky lepší dát na výzkum zefektivnění OZE než do kapes ekopodnikatelům, kor když elektriku

ze 40% vyvážíme a OZE musí být 100% zálohované?

Jinak souhlas akorát bych okamžitě odpojil OZE a počkal až budou nové efektivní

0 0
možnosti

nocni mura pravdolasky

30. 3. 2011 11:42
Zeleni neomarxisti - nejuspesnejsi lobisticka strana

Jejich uspech spociva uz v nazvu,ktery v lidech vyvolava pocit, ze je to nekdo, kdo se stara o planetu.

Opak je pravdou.Vsechny projekty placene vzdy z nasich kapes, ktere tito novodobi komuniste prosadili planetu znatelne nici. Zisk nadnarodnich spolecnosti, ktere vyrabi predrazene a zlobovanymi vladami dotovane nesmysly je vsak astronomicky a Zeleni rudosi si za svou komedii prijdou na sve.

To vsak temto levicackym radikalum nestaci a nezapominaji se angazovat v zajmu pravdy a lasky pri podpore multikulturniho fasismu, ktery je taktez neobycejne vynosnym kseftem, pri kterem jsou "demokraticky" okradani danovi poplatnici.

Neomarxisticky zeleny mor ma napr v Nemecku znacny podil na slne podpore islamizace..U nas se zase snazivy ucen neomarxistickeho teroristy "Rudeho Dany" a radikal Liska rad zastane cikanu.

0 0
možnosti

fr-mottl

30. 3. 2011 11:35
u cteni takovych clanku mam pocit, ze Husak zije

a komunisticka propaganda bezi na plne obratky.

Jiste, jsou to vase nazory a mate na ne pravo, ale proc se nesnazite zjistit, jak to skutecne je. Vase politicke nazory a postoje pretransormovane do popularnich textu. Jak v Rudem Pravu pred 30 lety.

0 0
možnosti

jendazmoravy

30. 3. 2011 11:44
Chytám Vás za slovo

Tak mi prosím řekněte, kde dá zjistit, jak to "skutečně" je. Čili čísla a porovnání s přirozeným stavem. To jsem zatím našel jen na blozích. Mediální manipulátoři jen blábolí o stotisícnásobné radioaktivitě a pak další den se přiznají, že se o pár řádů spletli.

0 0
možnosti

Hellmoon

30. 3. 2011 11:28
kladný přístup k ekologii

není špatný, jde jen o to že se to vmíchalo do politiky a muselo. Fakt jsem za některé činy rád např osíření nebo konec práškování lesů. Jakmile se jedná o energie tak jde o neskutečné prachy. (Jsem pro JE)

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.