Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Od konce dubna 2015 je 38letý šéf CEFC Jie Ťien-ming (v anglickém přepise Ye Jianming) Zemanovým poradcem, jak vyplývá z informací, které má tato čínská firma na svých webových stránkách. Dokument se jmenováním mu tehdy v Šanghaji předali dva nejbližší spolupracovníci českého prezidenta – kancléř Vratislav Mynář a šéf poradců Martin Nejedlý. V komuniké se také zmiňuje „vřelé přijetí“, které se předsedovi představenstva CEFC dostalo o měsíc dříve u Miloše Zemana v Praze.

Jie Ťien-Minga do této funkce (šéfa CEFC) jmenovala přímo Čínská vojenská rozvědka, která též tuto organizaci zakládala.

0 0
možnosti
JB

J85i13r22i 51B58o66r

25. 1. 2018 10:24

Není náhodou Škodovka německá? To bylo křiku o rodinném stříbru. Nebýt Němců tak nemáme co vyvážet.

5 1
možnosti
PK

Ony se Škodovky hlavně do Číny nevyváží, ale vyrábí se tam ve společných fabrikách Číny a WV. Škodovka z toho má nějaký licenční poplatek.

1 0
možnosti
MC

Myslím si, že nemáte pravdu, že jde o revolucionáře. Pokud by chtěli Češi opravdového revolucionáře navrhli by opravdu někoho, kdo ví co je dobré nejen pro naši zemi. A to někoho, kdo rozhodně a demokraticky chtěl a prokazoval to již v minulosti. Česko potřebuje pozitivního demokratického kritika EU. Česko mělo využít stále silný tvůrčí politický potenciál V. Klause a nominovat ho opět do tohoto nejvyššího úřadu. Nyní je nutno volit menší zlo. K tomu rozhodně změna v tomto úřadě v žádném případě nemůže prospět.

0 1
možnosti
Foto

Klause? Máte rozum?

Zajímavé je, že nikdo z Vaší party nenavrhl žádného lepšího (a neprofláknutého) kandidáta.

"Díky" Klausovi šla ke dnu ODS a Václav ml. to patrně dorazí. A to jsem už měl dojem, že by se ODS mohla poněkud zrekonstruovat, zbavit darebáků a stát se solidní pravicovou stranou.

3 1
možnosti
VR

Všichni ti státníci, které jste jmenoval, přišli do Číny jako sebevědomý partneři , ne zlomení v pase a se zmuchlanou čepicí v ruce, jako Eman. Takovými ostatně číňané pohrdají. Mimochodem lžete, Francouzský prezident během své návštěvy potvrdil, že otázku lidských práv se Siem projednával....

5 2
možnosti
Foto

Ano, řekl jim "Eto vaše dělo". a jestliže se Zeman někdy sklání, tak proto, že je příliš vysoký.

2 4
možnosti
Foto

Karma. Konečně rozumná řeč.

5 4
možnosti
ON

Víte že obchod s Čínou se nezvětšuje? Ba naopak? O Rusku nemá smysl ani mluvit. Víte že Francie je pro náš obchod x krát důležitější než Rusko?Jeden ze Zemanových loutkovodičů má byznys v Číně tak tak Zeman jezdí ho podpořit.

7 2
možnosti
Foto

Což je samozřejmě naprostý nesmysl. Žádná světová firma nikde na světě nezanedbá nějaký trh.

My jsme byli komunistickým státem a přesto nám americké a jiné západní firmy nabízely a prodávaly své zboží.

A zdůvodňovaly to velmi jednoduše. I když objem prodeje do ČSSR byl asi menší, než prodej do nějakého většího západního města, přesto nikdo z velkých na Československo nerezignoval.

A proto, argumentovat třeba tím, že náš obchod s Ruskem je násobně menší, než obchod s EU je idiotské a trestuhodné. I malým kapkami se sud napustí.

8 5
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.